• SVE VIJESTI

Da li će biti efekta? Novim mjerama ugostitelji opet prvi na udaru

Foto: ilustracija

Na pressu IJZ CG saopštene su nove pooštrene mjere za Herceg Novi zbog složene zdravstvene situacije.
Zbog velikog broja oboljelih u Herceg Novom, Nikšiću, Cetinju, Podgorici, Ulcinju i Kotoru, zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata. To je prijedlog Instituta za javno zdravlje, uzimajući u obzir kumulativnu stopu obolijevanja. Tako će u ovim mjestima biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata, odnosno restorana, kafana, kafiterija, hotelskih restorana, osim za goste hotela. - saopštio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić.
Na pitanje kada će Ministarstvo pomoći Opštoj bolnici Meljine u kojoj je situacija alarmantna, Bajić je rekao: "Radimo sve što je u našoj moći da prebacimo ljude, kadar, da donesemo opremu i povećamo kapacitetete gdje treba. Mi već na tome radimo. To nije nešto što čekamo da se desi pa da radimo. Na tom principu rade Komisije i funkcioniše operativni štab za klinički menadžment." - i dodao da je spremno sve što imaju u Montefaramu i da su lijekovi prema iskazanim potrebama u nabavci.
Nije precizirao kada će bolnica Meljine dobiti skener, dodao je da nije predviđena za kovid bolnicu i uvjerava da rade na ojačavanju kapaciteta bolnice.

Trend oboljevanja je u porastu i vjerovatno će se mjere pooštravati kako bi se nivo oboljelih spustio na prihvatljiv nivo.-  naveo je direktor IJZ-a Igor Galić i dodao da se to čini, između ostalog, zbog pripreme turističke sezone, te je sve sada početak sve oštrijih mjera..

On je upozorio i da građani ne poštuju mjere koje su propisane, te da se okupljaju po privatnim objektima, na žurkama i proslavama zbog čega raste broj inficiranih.
Nove mjere su tu, a u iščekivanju još oštrijih jedino što se za sada sigurno zna je da su ugostitelji ponovo izvukli najdeblji kraj.



Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN