• SVE VIJESTI

Katić tvrdi: Nećemo dozvoliti propast Instituta

Foto: Opština HN

Nije rekao kako ali gradonačelnik Stevan Katić u danas izdatom saopštenju tvrdi da će se lično založiti 
za hitno rješavanje problema u kojima se nalazi Institut “Dr Simo Milošević” Igalo, radi očuvanja ustanove koja je brend grada i države.

"Upoznati smo sa problemima poslovanja Instituta, prije svega činjenicom da su radnici treći mjesec bez zarada i da se odlaže otvaranje ovog važnog zdravstveno-turističkog centra. Lično ću se angažovati i založiti za očuvanje ugleda i reputacije jedine banje i jednog od najznačajnijih privrednih subjekata u Crnoj Gori." - stoji u saopštenju. 

Katić je naglasio da je tokom prethodnog perioda svakodnevno bio u komunikaciji sa IRF-om, Ministarstvom finansija i Vladom Crne Gore, sa kojima se radi na iznalaženju rješenja kako bi bio odobren kredit za namirenje plata i radove za otvaranje samog objekta.

Navodi i da je ostvarena dobra saradnja sa trenutnom v.d. direktoricom, dr Marinom Delić, koja je pokazala entuzijazam i volju da se u saradnji sa državom i lokalnom upravom prevaziđu aktuelni problemi.

On tvrdi da je su svjesni ozbiljnosti situacije i uvjereni da će oni vrlo brzo biti prošlost i napominje da je Institut prošao i kroz teže situacije od ove koje se odražavaju na sadašnje stanje. "Mnogo je posla pred menadžmentom jer je dugačak spisak problema koje treba prevazići."

U saopštenju se zaključuje da će se insistirati na očuvanju Instituta “Dr Simo Milošević” i zaštiti prava radnika, i u saradnji sa novom Vladom raditi na iznalaženju odgovorne strategije budućeg poslovanja, kako bi novski gigant ostao svjetski priznato banjsko lječilište.

Saopštenja se izdaju, rješenja će se tražiti ali samo da za spas ne bude kasno.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN