• SVE VIJESTI

Praznik mimoze: "Veza koja traje" - izložba u centru grada


Foto: Herceg Novi danas

Pod motom "Veza koja traje" ovogodišnjeg praznika mimoze u samom centru grada - Njegoševoj ulici, na 10 panoa postavljeno je 30 retrospektivnih fotografija iz monografije "50 godina Praznika mimoze" sa značajnim događajima i ljudima koji su doprinijeli značaju i popularizaciji praznika.

Foto: Herceg Novi danas
Fotografije će nas tako podsjetiti na "druženje" karavana mimoze i Vučka u Sarajevu u kojem su se uporedo sa Praznikom održavale jedine Olimpijske igre na ovim prostorima, na čuvenu "mažoretkicu" - simbol praznika 1982, izjavu Jovanke Broz, jedinstveni poziv gradonačelnika Petra Stijepčića iz 1971, Exoduse, Hotel Boku... 
Foto: Herceg Novi danas

Tu su, naravno, i simboli praznika - mažoretke 
koje prate Gradsku muziku Herceg Novi, sa osnivačem Matom Vučetićem, kao i jedan od najvažnijih oragnizatora, nedavno preminuli producent, Zoran Živković. A siguno vam neće promaći i zanimljivi detalji poput onog da je 1995 godine na berbi u Baošićima isprženo rekordnih 3.200 kg ribe i mnogi drugi. Kada budete prolazili, zastanite, pogledajte, sjetite se velikog i pravog sjaja koji je ovaj simbol grada nekada imao.
Foto: Herceg Novi danas
Foto: Herceg Novi danas


Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN