• SVE VIJESTI

U Domu zdravlja od sutra telefonski prijave za vakcinaciju. Vlada pokrenula platformu za prijavljivanje


U Dom zdravlja Herceg Novi stigao je prvi kontigent od 30 doza vakcine Sputnjik V opredijeljen za zdravstvene radnike Doma zdravlja. Vakcinacija bi trebala početi narednih dana.
 
Iz Doma zdravlja obavještavaju i da se od sutra u 8 sati za vakcinaciju mogu prijaviti građani na telefone: 
direktan broj: 031/580-570 ili 
preko centale: 031/343-111 lok.210.
Formiran je i Call centar. Prvo će se evidentirati prioritetne grupe a to su osobe starosti 80 + godina i zdravstveni radnici.
Inače, Vlada Crne Gore pokrenula je platformu covidodgovor.me na kojoj je moguće prijavljivanje za vakcinaciju.
Imunizacija se obavlja po prioritetnim grupama definisanim Nacionalnom strategijom za uvođenje, distribuciju i primjenu KOVID-19 vakcina. 
Popunjava se jednostavni upitnik kojim iskazujete interesovanje da primite vakcinu. Za sve izmjene termina ili dodatne informacije trebate kontaktirati Dom Zdravlja ili svog izabranog ljekara. Takođe nije potrebno da budete osiguranik Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore. 
Kako je navedeno na sajtu svi državljani Crne Gore su automatski kandidati da prime vakcinu. Upitnik možete da popunite i za članove svog domaćinstva.
Na sajtu se možete informisati i o trenutnim mjerama u državi i opštinama pojedinačno, o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u državi, simptomima korone a tu su i odgovori na često postavljana pitanja.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN