• SVE VIJESTI

Bruka: Nakon 17 godina klizišta agonija Mojdeža i dalje traje a Opština i država i dalje ne reaguju

Klizište Mojdež / Foto: screenshot RTCG

Podsjetimo se opet na bruku i sramotu. I nakon 17 godina mještani Mojdeža nisu obeštećeni niti je klizište sanirano. Mojdež i agoniju njegovih mještana Opština i država više i ne pominju niti ikog od nadležnih uopšte dotiče. Problem i dalje tinja a mještani već godinama ne mogu da naplate štetu od nadležnih.

A sve je nastalo potpunom nestručnošću u hidrotunelu Potkop. Pompezno je tada najavljivano da će tunel dovoditi 1000 sekundnih litara vode u sela i na primorje. Umjesto toga donio je samo nesreću i uništio sve pred sobom, puteve, mostove, bašte, kuće. Što je najgore - klizište i dalje ne miruje a sve je primjetnije da zahvata zaleđe i širi se na okolna mjesta. Tunel se 6 puta urušavao a svi pokušaji sanacije klizišta su neslavno završili.

I onda nam "drugovi rukovodioci" sole pamet o nekom napretku i brizi za građane a i dalje za ovo niko nije odgovarao. Kada će i da li će uopšte iko odgovarati veliko je pitanje koje sve dosadašnje vlasti, po svemu sudeći, ne žele da riješe. Što je još gore, i grad i država Mojdežanima su maćeha koja im ni nakon 17 godina nije pružila satisfakciju i obeštećenje.

Svaka priča o socijalnoj, pravnoj državi i napretku nakon Mojdeža zvuči kao sprdnja.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN