• SVE VIJESTI

Zbog lošije situacije - počinje zajednička akcija humanitarnih organizacija, volontera i Opštine

Foto: sajt Opštine HN

U Opštini je održan sastanak 
nadležnih opštinskih sekretarijata, volontera i humanitarnih organizacija. Na sastanku su između ostalih prisustvovali Crveni krst Herceg Novi, humanitarka Zorica Drakulić Vidaković, Turistička organizacija Herceg Novi kao i poslanica u državnoj i odbornica u lokalnoj skupštini dr Tamara Vujović.kako bi svi zajedno odgovorili na predstojeće izazove - dostavu pomoći, prehrambenih paketa i ljekova za sve one koji budu u stanju socijalne potrebe a zbog pooštravanja epidemioloških mjera, sve većeg broja oboljelih i povećanja broja građana u samoizolaciji.

"Lokalna samouprava je organizovala ovaj sastanak kako bi svi ujedinili snage, ažurirali spiskove i obezbijedili potrebnu logistiku. Ono što se ne smije desiti je da je nekom građaninu potrebna pomoć, a da mi do njega nismo došli. Upravo zbog toga, pozvali smo i Crveni krst Herceg Novi, kao krovnu humanitarnu organizaciju, humanitarce iz našeg grada i volontere koji su pomogli u prvom talasu epidemije." - rekla je Vujović. uz konstataciju da je sasvim izvjesno da će dostava pomoći u narednim danima, u vidu prehrambenih paketa i ljekova, biti potrebna svim građanima i njihovim ukućanima koji su pod mjerama samoizolacije.

Vujović je dodala i da će biti aktiviran Call centar Crvenog krsta Herceg Novi, na broj 327-320 i 067/419-735, a svi pozivi drugim udruženjima i NVO biće usmjereni ka toj organizaciji. Opština Herceg Novi će pomoći sa volonterima, logistikom i mandatnom pomoći kako bi ova humanitarna akcija mogla otpočeti već sjutra.

Sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić rekao je će biti uključeno više volontera Opštine Herceg Novi i humanitarnih organizacija a već danas Opština će pomoći Crvenom krstu Herceg Novi sa 3000 eura, kako bi napravili osnovne baze prehrambenih paketa sa ciljem što brže dostave građanima kojma je potrebno.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN