• SVE VIJESTI

Asfaltiranje ulica - tanak sloj za debele pare


Uskoro će krenuti asfaltiranje tri gradske ulice. Podgorička firma Asfalt – beton gradnja doo asfaltiraće ulicu 29.Decembra, od Hotela Vojvodina do magistrale, dužine od 380 m. Ugovor su 4. marta potpisali predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i direktor firme, Vladimir Mirković. Vrijednost radova je 48.158 eura sa PDV-om, a garantni rok za izvedene radove je prosječnog miksera - dvije godine. Riječ o jednom od tri dijela radova na asfaltiranju. Još bi trebali biti asfaltirani parking i ulica na Toploj ispod semafora procjenjeno na 26.000 eura i Njegoševa ulica od Gradske kafane do hotela Plaža, dionica duga 710 metara. što je procjenjeno na 103.000 eura.

Sve zajedno bi ukupno trebalo koštati 180.000 eura što je od 128 do 145 eura po metru uz već pomenutu "mikser garanciju" od dvije godine. 

Poređenja radi, kako stoji na portalu DaiBau.rs, cijena asfaltiranja zavisi od pripreme podloge i broja slojeva, debljine slojeva, tipa i drugih faktora ali okvirno za pripremne radove treba platiti oko 6 EUR/m2. Jedan sloj asfalta je oko 15 EUR/m2, a dvoslojni asfalt koji je tvrđi i ravniji košta oko 18 EUR/m2. Naravno, cijene mogu rasti ali prema ovim podacima, kako god računali, dijelili ili množili po dužnim ili kvadratnim metrima - teško do 128 eura.

180.000 iz budžeta nije zanemarljiva svota ali zar ne bi makar garancija trebala biti znatno duža od jedne pegle ili miksera? Zar ne bi trebala biti makar jednu deceniju za taj novac? Da li je to neka mutna radnja, da li je nešto "specijalno" ili možda "neko" ugrađen, ili je riječ o nečem potpuno drugom - ostaje za razmišljannje.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN