• SVE VIJESTI

Bolnica Meljine - Počinje liječenje post-kovid pacijenata. Pomažu i Domu zdravlja


Bolnica Meljine počinje sa prijemom post-kovid pacijenata koji više nisu infektivni ali zahtijevaju produženi bolnički tretman. Dogovoreno je to sa sa predstanvikom Ministarstva zdravlja a cilj je rasterećenje i oslobađanje kapaciteta kovid bolnica. Već juče je primljena pacijentkinja sa Cetinja a u narednim danima očekuju sa Cetinja i iz Kotora.

"Od prije par dana izašli smo u susret Domu zdravlja HN čija je patronažna služba preopterećena te  osam pacijenata prima propisanu terapiju u našoj kovid ambulanti." rekla je za lokalni javni servis dr. Olivera Elez, izvršna direktorka Bolnice Meljine..

Ona je podsjetila da Bolnica Meljine i dalje funkcioniše u otežanim uslovima i sa nedostatkom kadra.

"U OB Meljine u proteklom mjesecu je ukupno 40 zaposlenih oboljelo od COVID-19, više od polovine se vratilo na posao, ali dio njih je još na kućnom liječenju. Dva ljekara sa internog odjeljenja su još uvijek na liječenju. Trenutno na tom odeljenju radi četiri ljekara, a na hirurškom odjeljenju četiri hirurga." - precizirala je dr. Elez i dodala da je dio srednjeg kadra još uvijek u izolaciji, a ostaju bez mlađeg medicinskog kadra jer odlaze u druge ustanove. Prema njenim riječima, prošle nedelje bolnica je ostala bez dva medicinska tehničara koji su primljeni u OB Nikšić. 

"OB Meljine je u stalnom deficitu kadra te ovakvo odlivanje medicinskog kadra dodatno otežava funkcionisanje bolnice. Pokušali smo da damo do znanja nadležnima da preuzimanje kadra iz drugih bolnica nije konstruktivno rješenje u periodu epidemije, mada smo svjesni da zbog statusa bolnice nismo u mogućnosti za zadržimo kadar iz drugih opština." pojasnila je situaciju dr Elez.

U bolničkoj kovid ambulanti je tokom februara pregledano 113 pacijenata koji su klinički obrađeni, urađene su laboratorijske analize, rtg pluća i određena im je terapija. Dio njih je primao terapiju u sklopu bolničke kovid ambulante, a dio preko ID DZ. Ona dodaje da je tokom januara i februara bilo je 14 transporta u kovid bolnice ( Kotor, Bar, Nikšić..) a da u ovom momentu niko od hospitalizovanih pacijenata nije pozitivan na korona virus.

Izvor izjave: RTHN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN