• SVE VIJESTI

I nakon 13 pokušaja imovina Brodogradilišta bez kupca


Ni poslije 13. -og poziva stečajne uprave sada već odavno bivšeg Jadranskog brodogradilišta Bijela za prodaju preostalog dijela imovine nije bilo zainteresovanih kupaca. Cijena ponuđenog i ovog puta je bila manja za još 10% u odnosu na prošli tender. Preostala imovina je procjenjena na 3,4 miliona eura a otvaranje ponuda održano je u petak 26. februara u Privrednom sudu u Podgorici.
Stečajni upravnik Žarko Ostojić u izjavi za Radio Jadran smatra da je opšta situacija usporila namjere potencijalnih kupaca, pa su odustali i oni koji su imali namjeru da učestvuju na tenderu, jer su ljudi opravdano u strahu:
„U suštini, kao postupak, ovo je dobra priča jer fali sredstava da se svi isplate i ostaće višak imovine, to je definitvno. Do sada je isplaćeno nešto preko 22 miliona eura potraživanja i potrebno je još nekih 800 hiljada eura da se svi povjerioci isplate. Do sada su namireni povjerioci I, II i oko 90% III isplatnog reda“, kaže Ostojić za Radio Jadran i dodaje da će preostala imovina ponovo biti ponuđena na novom tenderu, najvjerovatnije po istoj ili malo nižoj cijeni, jer ipak ne želi da se imovina obezvrijedi kroz česte tenderske postupke.
Od nekada respektabilnog novskog preduzeća, još jednog u nizu uništenog privatizacijom ostali su poslovni prostori površine oko hiljadu m2 sa kancelarijskim namještajem, koji se prodaju po cijeni od 859,7 hiljada eura, i više katastarskih parcela različitih površina koje su "na dobošu" po cijenama od 44,3 hiljade do 725,1 hiljadu EUR. Naravno, ne bi nas trebalo začuditi i da cijene budu još "bagatelnije".
Nakon toga još jedan simbol grada zauvijek će nestati.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN