• SVE VIJESTI

Laptopovi i tableti za učenike gradskih škola - donacija Ministarstva prosvjete i Opštine

Foto: Opština Herceg Novi

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore i Opština Herceg Novi donirali su po 10 laptopova i 10 tablet računara hercegnovskim osnovnim školama „Dašo Pavičić“, „Milan Vuković“, „Ilija Kišić“, „Orjenski bataljon“ i SMŠ „Ivan Goran Kovačić“.

Poklone su danas uručili direktorima i predstavnicima novskih obrazovnih ustanova ministarka Vesna Bratić i predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić. Ovim su se Ministarstvo i Opština priključili humanitarnoj akciji u okviru Praznika mimoze. Za kupovinu laptopova i tableta đacima Novskih škola teškog imovinskog stanja bila su održana dva od tri humanitarna koncerta u organizaciji JUK „Herceg fest“.

"Svjesni egzistencijalne situacije u društvu i činjenice da je u takvim okolnostima izuzetno teško da baš svaki nastavnik i baš svako dijete imaju mogućnost da koriste elektronsku opremu sa ciljem da organizuju i prate nastavu na adekvatan način, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je riješilo da da svoj doprinos." - rekla je minitarka.

Ona je dodala kako je pružanje mogućnosti svakom djetetu da stiče kvalitetno znanje, a istovremeno sačuva svoje zdravlje jedan od prioriteta, a tako će se i nastaviti.

Prisutnima se obratio i predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, koji se zahvalio ministarstvu što je uzelo učešća u akciji, pojedincima i institucijama i svima koji su podržali akciju.

Ono što je daleko bitnije od izjava funkcionera svakako je to da su, prema riječima direktora i predstavnika škola, uređaji „otišli u prave ruke“, i da će učenicima i nastavnom kadru, biti od velike pomoći pri sprovođenju online nastave, ali i kasnije, kada djeca opet sjednu u školske klupe.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN