• SVE VIJESTI

Mali privrednici zahtjevaju hitnu podršku i pomoć od Vlade

Foto: Hercegnovska svaštara

Mali privrednici iz Herceg Novog, Kotora i još nekoliko primorskih gradova koji su se udružili u NVO Novska butiga i Udruženju privrednika Kotora 365, obratili su se Ministarstvu ekonomije od kojeg zahtjevaju hitno izdavanje šifre djelatnosti prodaje odjeće i obuće i uvrštavanje trgovine garderobom u ugroženu djelatnost. Oni smatraju da je ovaj propust resornog ministarstva doveo do vidne diskriminacije i rezultirao uništavanjem male privrede na primorju.

U saopštenju navode da traže hitnu podršku Vlade Crne Gore u vidu subvencija na zarade, anuliranja zaduženih poreza i doprinosa za period od početka pandemije, kao i sredstva Evropske unije za likvidnost mikro, malih i srednjih preduzeća. 

Ističu da su svemu obevijestili i delegaciju EU u Crnoj Gori, zaduženu za posmatranje procesa integracije, te očekuju pozitivnu reakciju. Takođe, najavljuju proteste ispred Vlade Crne Gore, zajedno sa zaposlenima i njihovim porodicama.

Iz Direktorata za razvoj Ministarstva ekonomskog razvoja, konkretan odgovor, naravno, nisu dobili. U suvoparnom odgovoru stoji obećanje da će njihovi zahtjevi biti razmotreni kako bi iznašli neko rješenje.

Dok se trakavica nastavlja, krah male privrede je sve bliže i za razmatranja i prepiske sve je manje vremena.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN