• SVE VIJESTI

Ministar poljoprivrede sa čelnicima Opštine: Pripritet rješavanje vodosnabdijevanja zaleđa i Luštice

Foto: Opština HN

Opštinu je danas posjetio Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore Aleksandar Stijović i sastao se sa predsjednikom Stevanom Katićem i saradnicima sa kojima je razgovarao na više tema i otvorenih pitanja iz nadležnosti tog ministarstva.

Poslije sastanka Stijović je rekao da je današnja posjeta bila konstruktivna, a od gradonačelnika i njegovog tima informisan je o problemima opštine u sektorima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Zadovoljan je i činjenicom da lokalna samouprava po dosta pitanja ima već pripremljena rješenja i ideje za prevazilaženje problema.

"Posebno smo razgovarali o vodosnabdijevanju u selima koja gravitiraju ka Herceg Novom, kako riješiti probleme nastale na Luštici.Imali smo kontruktivan razgovor i na temu ribarstva, odnosno kako da riješimo postavljanje ribarske luke u Herceg Novom. Pošto su iz ministarstva već obezbijeđena sredstva, vrlo brzo možemo krenuti u realizaciju."

On smatra da je uspostavljena jako dobra saradnja koju će timovi Ministarstva i lokalne samouprave uspjeti da realizuju na tehničkom nivou uz nadu da će vrlo brzo pokazati dobre rezultate i u praksi.

Kako je nakon sastanka rekao gradonačelnik Katić, definisani su zaključci iz sektora poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. koji će u saradnji lokalne samouprave i ministra Stijovića i njegovog tima  biti realizovani.

I Katić se osvrnuo na rješavanje pitanja putne infrastrukture i vodosnabdijevanje sela u zaleđu i Luštice i iskorišćavanje potencijala sa kojima raspolaže On je dodao da je jedna od tema sastanka bilo i ribarstvo, odnosno postavljanje ribarske luke i naglasio da će se poslije dužeg vremenskog perioda zajedno sa Ministarstvom krenuti u realizaciju plana čišćenja i uređenja rijeka na teritoriji Opštine Herceg Novi.

Opština Herceg Novi će uputiti zvaničan dopis Ministarstvu, sa istaknutim prioritenim lokacijama sa problemom vodsnabdijevanja, gdje bi ministarstvo moglo da interveniše.

Potpredsjednica Opštine Vesna Samardžić istakla je sve poljoprivredne prednosti Kruševica, Kamenog, Mokrina, Žvinja i drugih sela, ali i one u pogledu razvitka ruralnog turizma. Sa povećanjem Agrobudžeta, odnosno sredstava namijenjenih razvoju poljoprivredne djelatnosti, i turistička ponuda Herceg Novog bi bila znatno bogatija i raznovrsnija, zaključila je Samardžić.

Sekretarka za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Suzana Memarović istakla je da je Opština Herceg Novi zajedno sa BiH aplicirala za projekat povećanja registrovanih poljoprivrednika, kojima bi dalje bila pružena edukacija o adekvatnom plasmanu proizvoda na tržištu. 

Mnogo toga je rečeno i usaglašeno, sada se samo čeka - s riječi na djela.


    Коментари

    PROMO

    SHN STAV

    PREVODILAC

    ARHIVA

    Прикажи више

    PRATITE SHN