• SVE VIJESTI

Ministarka zdravlja: Blizu smo potpunog zaključavanja


Crna Gora je veoma blizu potpunog zaključavanja. - Izjavila je to za Prva TV Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Podsjetimo, kada je broj zaraženih bio znatno manji u prvoj polovini prošle godine, uveden je policijski čas a granice su bile zatvorene.

Nikad se nešto posebno jedan dio građana nije pridržavao mjera, i ministarka je ponovo upozorila da smo posljednjih dana imali veliki problem sa poštovanjem mjera.

Ponovila je i ono što takođe znamo o rezultatima mjera.

“Da bi neke mjere dale svoje rezultate, ne možemo ih očekivati u jedan ili dva dana, mora da prođe minimum deset-15 dana." - rekla je ona za Prva TV.

Zapažen je i povećan broj smrtnih slučajeva a kao razlog ministarka vidi nove patogene vrste korona virusa, odnosno sojeve koji su se pojavili.

“Stručnjaci IJZ su utvrdili da se britanski soj korona virusa najvjerovatnije u Crnoj Gori pojavio u novembru." -  pojasnila je Borovinić Bojović, i navela da je to jedan od razloga povećane smrtnosti u Crnoj Gori.

Kako je pojasnila: "Sama povećana transmisija dovela je do većeg broja oboljelih, a samim tih i umrlih, a sve dodatno usložnjava, nepoštovanje mjera."

Svakako mnogima zanimljivo pitanje je i kako će, kao ministarka, uticati na kolege iz Vlade, među njima i samog premijera, da poštuju mjere. 

Ministarka za Prva TV nije rekla baš ništa konkretno, samo ponovo ponovila frazu da svi moraju imati ličnu odgovornost bez obzira na status koji imaju u društvu.

O tome da li će biti sankcionisani baš oni, kao neko ko bi morao biti uzor? - ni pitanja, ni riječi.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN