• SVE VIJESTI

"Morsko dobro" pooštrava kontrole. Zakupci da potpišu anekse ugovora


U narednom periodu 
Služba za kontrolu JP za upravljanje morskim dobrom pojačaće kontrole gradnje bez odobrenja i postavljanje privremenih objekata koje su u suprotnosti sa izdatim urbanističko-tehničkim uslovima u zoni morskog dobra.

Reorganizaciju Službe za kontrolu koja je u toku, sprovodi direktor Mladen Mikijelj u cilju pojačanja kontrole zone morskog dobra, ugovornih obaveza korisnika kupališta i privremenih lokacija.

Iz JPMD saopštavaju da će inicirati uspostavljanje bliže saradnje sa nadležnim inspekcijskim službama i predložiti formiranje zajedničkih timova, da bi se efikasnije izborili sa nepravilnostima i doprinijeli suzbijanju sive ekonomije i zaštite prostora u zoni morskog dobra a radi usaglašavanja zajedničkih aktivnosti i sistemske pripreme za ljetnju turističku sezonu, uspostaviće komunikaciju sa nadležnim institucijama na lokalnom i državnom nivou kako bi definisali korake i obezbijedili blagovremeno stavljanje u funkciju kupališta i ugostiteljske objekte.

Pozivaju sve korisnike/zakupce morskog dobra, koji imaju zaključene ugovore, da najkasnije do 31.marta 2021. godine pristupe potpisivanju aneksa ugovora i plaćanju pripadajuće naknade za korišćenje morskog dobra za 2021. godinu.

Napominju da se, u cilju umanjenja negativnih ekonomskih efekata izazvanih pandemijom Korona virusa na osnovu Prijedloga mjera podrške građanima i privredi od 01.02.2020.god. i tačke 22. zaključaka Vlade Crne Gore od 02.02.2021.god., umanjuje ugovorena naknada za korišćenje morskog dobra za 2021.god. korisnicima/zakupcima, koji obavljaju sezonsku djelatnost na kupalištima, privremenim lokacijama, pristaništima i dr. u zoni morskog dobra u visini od 50% od ugovorene godišnje/sezonske naknade za korišćenje morskog dobra, a korisnici/zakupci oslobođeni su i obaveze dostavljanja činidbene garancije za 2021. godinu.

Iako su se mnogi ponadali i očekivali, sudeći po ovim informacijama, od ukidanja Morskog dobra neće biti ništa. Štaviše, ako sve bude po navedenim planovima - biće još rigorozniji, mada se to u nekim slučajevima po obali to i nije do sad primjećivalo.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN