• SVE VIJESTI

Od danas za izlazak iz opštine nova potvrda poslodavaca od 10. marta i rješenje ili ugovor o radu

Foto: screenshot

Iz Uprave policije saopšteno je da će po novim pravilima i mjerama, građani koji putuju van svojih opština, nakon 21 sat i vikendom, pored potvrde poslodavca, od sada morati imati i rješenje o zasnivaju radnog odnosa ili ugovor o radu. Dodaju da će policija na punktovima na ulazima/izlazima iz opština detaljno kontrolisati učesnike u saobraćaju i kretanje dozvoljavati isključivo vozačima koji na to imaju pravo a kontrole će početi da se primjenjuju od danas u 12 sati, kako bi poslodavci mogli zaposlenima izdati nove potvrde i rješenja ili ugovore o radu.
Na osnovu Naredbe u predviđenim slučajevima i posebno naglašavaju da potvrda mora biti izdata nakon 10. marta dok jedan od dva nova dokumenta mora biti izdat od istog pravnog lica i glasiti na istog zaposlenog kao i potvrda.
U saopštenju se precizira da će samo uz ova dva dokumenta zajedno vozačima i putnicima – zaposlenim i ostalim učesnicima u saobraćaju biti dozvoljen međugradski saobraćaj, kretanje nakon 21 sat i u danima vikenda, odnosno izlazak/ulazak iz/u „zaključane opštine“. U ostalim slučajevima, u odnosu na eventualne zloupotrebe ili kršenje usvojene Naredbe i mjera Ministarstva zdravlja, službenici preduzimati zakonom propisane mjere i aktivnosti.
MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju i pravna lica da se upoznaju sa usvojenom Naredbom i da svoje lične i profesionalne obaveze prilagode nastalim uslovima i da u komunikaciji sa policijskim službenicima doprinesu da se usvojene mjere i Naredba sprovedu na propisan način.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN