• SVE VIJESTI

On-line nastava i naredne sedmice


Javne i privatne obrazovno-vaspitne ustanove u 11 opština počinju sa redovnim radom u ponedjeljak, 29. marta, ali među njima nije i Herceg Novi tako da će naši školarci i naredne sedmice pohađati nastavu putem malih ekrana.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i novim mjerama Ministarstva zdravlja na redovan rad prelaze škole u Gusinju, Plavu, Petnjici, Rožajama, Žabljku, Andrijevici, Danilovgradu, Budvi, Tivtu, Kolašinu i Tuzima. U ostalim opštinama u Crnoj Gori javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, saopštava Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i podsjeća da u opštinama u kojima su se stekli uslovi za otvaranje obrazovno-vaspitnih ustanova, škole mogu da izaberu jedan od dva ponuđena modela nastave, u skladu sa prostornim kapacitetima škole.

Iako to i ptičice na grani već znaju, ipak podsjetimo, da se on-line nastava za osnovne i srednje škole emituje na kanalima RTCG 2 i MNE SPORT, po programskoj šemi koja se objavljuje na web sajtu www.ucidoma.me, na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me i sajtu Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Sadržaji koji se emituju na TV kanalima objavljeni su na You Tube kanalu Uči Doma i na portalu www.ucidoma.me, razvrstani po nivoima obrazovanja, nastavnim predmetima i razredima.

O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost će biti blagovremeno obaviješteni.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN