• SVE VIJESTI

Opet o zaobilaznici, tunelu, školi... Glavni arhitekta Ministarstva urbanizma sa čelnicima grada o velikim projektima


Glavni arhitekta u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Mirko Žižić posjetio je Opštinu Herceg Novi, gdje je sa predsjednikom Stevanom Katićem i saradnicima razgovarao na više tema, i to onih vječnih koje se ponavljaju, sada već decenijama - izgradnja zaobilaznice oko grada, izgradnje vodovodne u putne infrastrukture na Luštici, tunela koji bi spajao to poluostrvo i Zeleniku, te izgradnje nove škole u Igalu.

Katić je na sastanku rekao da Lušticu a u narednom periodu očekuju radovi u dvije faze na izgradnji vodovodne infrastrukture, i oni na izgradnji 9 kilometara putne infrastrukture, za koje je izrađena projektna dokumentacija i da će biti potrebna saradnja sa nadležnim ministarstvima radi rješavanja imovinsko-pravnih pitanja, pitanja raspolaganja pravom korišćenja pojedinih parcela, i pitanjima prostorno-planske dokumentacije.

Nakon sastanka, glavni arhitekta je u društvu potpredsjednice Opštine Vesne Samardžić, sekretara za prostorno planiranje i izgradnju Vladislava Velaša i službenicima obišao moguće lokacije za izgradnju nove škole.

Napušteno dječije odjeljenje - moguća lokacija nove škole

Kada su konstatovali stanje i potrebne mjere za rješavanje tog višedecenijskog problema, saglasili su se da ako se Dječije odjeljenje pokaže kao najbolji izbor, projekat se se morati voditi kao rekonstrukcija u postojećim gabaritima a bilo je riječi i o potencijalnom proširivanju i adaptaciji Fakulteta za primijenjenu fizioterapiju ukoliko postoji mogućnost za djelovanje, a koji je takođe smješten u prostorijama Instituta.

Dakle, Luštica i škola prvo, pa izbori, pa zaobilaznica i tunel ponovo za oko četiri godine... Nije loš tempo, a kad ih već toliko čekamo, šta je još jedan mandat.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN