• SVE VIJESTI

Opština apeluje na CEDIS da odgode isključenja. CEDIS se ne obazire, isključenja najavljena i za subotu

Foto: juznevesti.com

Putem svog Facebook naloga, Opština je uputila apel CEDIS-u da Odlože višečasovna gašenja struje do poboljšanja epidemiološke situacije u Herceg Novom

Naime, CEDIS najavljuje da će i ovog petka i vikenda veliki broj domaćinstava u Herceg Novom biti bez električne energije, i do 10 sati u kontinuitetu.

"Imajući u vidu najavu pogoršanja vremenskih prilika i trenutnu epidemiološku situaciju, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje apeluje na CEDIS da odloži planirane radove na mreži koji iziskuju višečasovno prekidanje napajanja za veliki dio teritorije opštine Herceg Novi.Činjenica je da je za predstojeći vikend najavljeno zahlađenje, kao i da u Herceg Novom trenutno imamo veliki broj građana koji se nalaze u izolaciji u svojim domovima, te da djeca školskog uzrasta nastavu pohađaju online, dovoljan su razlog da najavljeno višečasovno gašenje struje bude odloženo za dane kada će vremenski uslovi i aktuelna epidemiološka situacija u gradu biti povoljniji.
Nadamo se da će nadležni u kompaniji CEDIS uvažiti ove argumente i izaći u susret apelu Opštinskog tima i brojnih građana, stoji u apelu.

Ali izgleda da je apel uzaludan jer kako stoji na sajtu CEDIS-a desetočasovno isključenje najavljeno je i za subotu na istom području Igala, Tople i zaleđa. Da li je moguće da je elektroenergetski sistem tako loš da je ovo gašenje, u ovakvoj situaciji baš neophodno. Novljani se redom, sigurni smo, ne bi složili.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN