• SVE VIJESTI

Ovog vikenda opet kazaljke unaprijed. Kraći san, više nervoze, a besmislica i dalje traje


Sjećate li se kad je prije dvije godine Evropa konačno rekla "ukida se pomjeranje sata"? Bila je to vijest broj 1 danima. Mnogi od nas su rekli - konačno. Malo prije te odluke, 2018-e, 84 posto građana Evropske Unije izjasnilo se da je za prestanak pomjeranja sata a 2019. Evropski parlament velikom većinom taj prijedlog podržava i daje rok od dvije godine da svaka država odluči zadržava li ljetnje ili zimsko. Po toj odluci satove smo ovog vikenda trebali pomjeriti zadnji put u slučaju da smo se opredjelili za ljetnje ali - ništa od toga. Korona je i to upropastila.

"Ovo nije zadnje pomicanje sata, ali u svakom slučaju vidjet ćemo što će se zbivati, mogu razumijeti da su teme ljudskih života, zdravlja i očuvanja ekonomije zaista prioritet", - rekla je Hrvatska poslanica u EU parlamentu Biljana Borzan za RTL HR.

Dok čekamo da se sve besmislenije pomjeranje konačno ukine, ne zaboravite da i ove noći sa subote na nedjelju u 2 ujutro gurnete kazaljke na 3 sata. Izgubićemo sat vremena sna, ali i ovako stalno nešto gubimo i živčani smo pa jedan sat i neće nešto posebno značiti.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN