• SVE VIJESTI

Pojačane kontrole CB, Komunalne i inspekcije - nekoliko krivičnih prijava ugostiteljima, okupljanja u zaleđu problem


Hercegnovska služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora ovog vikenda sprovodili su pojačane kontrole a to će se, kako najavljuju raditi svakodnevno. Rezultat kontrole je nekoliko zatvorenih  ugostiteljskih objekata a kako iz Službe komunalne policije ukazuju, problem je okupljanje građana u zaleđu.
Pojačano je kontrolisano poštovanje epidemioloških mjera na javnim površinama, ugostiteljskim objektima za dostavu hrane, u maloprodajnim trgovinskim objektima i izletištima u zaleđu.
Kako je za Radio Jadran rekla načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Marija Bošković: "Za izdavanje kafe za ponijeti i prodaje sladoleda na otvorenom podnijete su krivične prijave za 4 ugostiteljska objekta u Igalu, zatvorena su dva ugostiteljska objekta jer se okupljao veliki broj građana koji nijesu držali distancu prilikom kupovine sladoleda na otvorenom, a shodno naredbi to ne može da se radi. Dalje zavisi od tužioca kako će se opredijeliti“.
Nije bilo prekršaja kad je riječ o objektima brze hrane ali veliki problem predstavlja okupljanje građana na izletištima u zaleđu.
"Zbog pojačanih kontrola CB Herceg Novi oformio je dva tima za kontrolu poštovanja mjera: tim1 koji je samoinicijativno kontrolisao nadležnosti policije: zabrana napuštanja grada, kontrola potvrda u saradnji sa sektorom kriminalističke policije i kontrola samoizolacije kao i kontrolu zabrane kretanja nakon 21 h." rekao je Radiju Jadran komandir stanice policije CBHN, Dejan Ostojić i dodao da su podnijeli jednu krivičnu prijavu za kršenje mjere samoizolacije, tri zbog kršenja zabrane međugradskog saobraćaja i jednu zbog zabrane kretanja nakon 21 h."
Sa inspekcijskim organima i Službom komunalne policije i inspekcijskog nadzora CB je obavio 22 asistencije. 
"Upozoravamo ljude da nose maske i drže distancu. Sa Službom komunalne policije i inspekcijskog nadzora napravili smo mješovite kontrole i nastavljamo sa obilascima i upozoravanjem“, poručio je Ostojić.
Na terenu je i Služba zaštite i spašavanja koja nastavlja dezinfekcije javnih površina a prioritet su mjesta na kojima se okuplja najviše građana: Dom zdravlja, Centar bezbjednosti, Opština, Pošta i glavni gradski trg.
Izvor izjave: Radio Jadran

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN