• SVE VIJESTI

Porodilište proslavilo punoletstvo - ove godine 71 beba

Foto: Freepik

Nekako simbolično, na Dan žena - 8 mart, prije tačno 18 godina u gradu je ponovo proradilo porodilište koje se nalazi u okviru Bolnice Meljine. Rođendan "punoletstva" proslavlja u otežanim uslovima zbok pandemije ali, kako kažu, posao se odvija planiranom dinamikom.

Glavna sestra u porodilištu Ana Radovanović za lokalni javni servis kaže da porođaja ima i do sada nije zabilježen ni jedan slučaj infekcije koronom.

"Zaključno sa 28. februarom, rođene su 64 bebe, a od početka marta do danas imali smo sedam porođaja, znači ukupno 71. Prošle godine imali smo 269 porođaja, a 271 beba, znači imali smo i jednu blizanačku trudnoću." – rekla je Radovanović za RTHN.

Iako su podaci Monstata neumoljivi i pokazuju negativan prirodni priraštaj u Herceg Novom, ovakva statistika porodilišta o broju rođenih beba ipak ohrabruje.

Radovanović kaže da ne vode statistiku pola a rađa se otprilike pola dječaka - pola djevojčica.

Ono što mnoge sve više zanima je mogućnost prisustva tata na porođaju. Da, moguće je, ali trenutno je ta mogućnost ipak suspendovana zbog pandemije baš kao i mogućnost posjeta.

"Kontrole sprovodimo redovno. Iako nam je rad otežan, trudimo se da sve funkcioniše kao nekad. Fali nam kadra, ali snalazimo se koliko nas ovdje ima. Trenutno nema zainteresovanih za ispomoć." - rekla je ona za RTHN.

Inače, na rođendan porodilišta - nije rođena niedna bebica.

Izvor izjave: RTHN


Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN