• SVE VIJESTI

U bolnici Risan obustavljeni ambulantni pregledi


U Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“ u Risnu obustavljeni su svi ambulantni pregledi jer su 33 medicinska radnika u izolaciji zbog infekcije koronom. Najviše je medicinskih sestara i doktora a dvoje je na liječenju u bolnici Kotor. - rekao je za lokalni javni servis, direktor bolnice dr Vlado Popović. 

Kako je rekao dr. Popović, najveći problem je organizacija posla, tako da su bili primorani, u konstultaciji sa predstavnicima Kriznog medicinskog štaba, da obustave rad ambulanti i hladni hirurški program. To je bio jedini način da, koliko je to moguće, zaštitite osoblje i naprave odgovarajuću preraspodjelu kadra.

Konstantan deficit, čak i u redovnim okolnostima, je srednji – medicinski kadar.

"Pokriveni smo i kada je u pitanju ortopedija, neurohirurgija, neurologija, anestezija. Ono gdje najviše trpimo je srednji medicinski kadar, ali uspjevamo da se nekako organizujemo. U zadnje dvije godine smo i primili značajan broj medicinskih sestara, ali ono što stalno ističem, to je da ovaj kadar nije problem samo kod nas već i u svijetu, i ne samo u ovoj situaciji nego i uobičajenim okolnostima." - rekao je dr Popović za RTHN.

Što se tiče vakcinacije, kaže da se vakcinisalo 45 radnika a imaju 8 kovid pacijenata.

Izvor izjave: RTHN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN