• SVE VIJESTI

U Domu starih u Risnu inficiran 31 korisnik i 3 zaposlena


Kako je objavio IJZ CG, u Domu za stare "Grabovac" u Risnu koronavirus je potvrđen kod 31 korisnika i tri zaposlena. Iz Doma su Institutu za javno zdravlje potvrdili da su svi inficirani korisnici trenutno dobrog opšteg zdravstvenog stanja i u izolaciji su.

Iz IZJ kažu da se očekuje da, s obzirom na to da su primili prvu dozu vakcine protiv koronavirusa, neće doći do razvoja komplikacija i teže kliničke slike što je upravo i jedan od glavnih ciljeva vakcinacije.

Ističu značaj dvije stvari - pravilnog i strogog pridržavanja opštih mjera prevencije nakon sprovedene vakcinacije s obzirom na to da se optimalna zaštita vakcinisanih osoba koje nijesu bolovale od COVID-19 obezbjeđuje tek nakon primljene dvije doze vakcine, kao i pravovremene i kompletne vakcinacije svih kategorija stanovnika te s tim u vezi, mole građane kojima predstoji vakcinacija da sa dodatnom pažnjom poštuju opšte preventivne mjere, kako se ne bi izložili virusu u danima pred ili neposredno nakon vakcinacije što može značajno uticati na učinkovitost ovog procesa.

"Institut za javno zdravlje nastavlja sa intezivnim praćenjem epidemiološke situacije u Domu starih Grabovac i pružiće svu neophodnu podršku i pomoć iz domena našeg rada i zakonskih nadležnosti" - zaključuje se u saopštenju.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN