• SVE VIJESTI

Vjerovatno izmještanje kovid ambulante. Ambulanta u Igalu opet zatvorena

Foto: domzdravljahn.me

Prema najnovijim podacima IJZ u Herceg Novom je 612 aktivnih slučajeva korona virusom. Domu zdravlja i dalje nedostaju ljekari opšte medicine, i dalje ima inficiranih ljekara i medicinara, a ambulanta u Igalu je zbog toga opet zatvorena. Redovi ispred kovid ambulante su dugi i svakodnevni.
Kako je za Radio Jadran rekao v.d. direktora Doma zdravlja, dr. Goran Komar, Menadžment je u procesu obezbjeđivanja ljekara opšte prakse, ali i reorganizacije, odnosno mogućeg izmiještanja postojeće kovid ambulante.
„U toku je postupak prijema kadrova, novih ljekara opšte medicine i u tom su smislu preduzeti koraci dosta davno. Izuzetno je teško naći ljekara opšte medicine, svi drugi kadrovi se mogu naći, ali opšte medicine ne. Nedostatak za rad u ustanovama ovog tipa su rezultat nedostatka strateškog planiranja razvoja zdravstvenog sistema Crne Gore u prethodnom periodu, ja bih rekao i decenijama. Zato je teško danas dobiti ljekara opšte medicine koji bi bio zainteresovan da radi u jednoj ustanovi na perifernom teritorijalnom dosegu države“, kazao je dr Komar radiju Jadran i ocjenio da je, kad je riječ o kovid ambulanti, ona „nesrećno smještena na ulazu u zgradu od bivšeg rukovodstva“:
„Naslijedili smo lokaciju koju nikakav amater ne bi odabrao. Naša covid ambulanta sa svim priključcima za struju, grijanje, internet je na samom ulazu u Službu hitne pomoći i zgradu Doma zdravlja. To je stanje neodrživo i sada tražimo rješenje da sve te uslove koji su neophodni obezbijedimo za drugu lokaciju. Kada to bude, građani će biti obaviješteni“, naglasio je dr Komar.
Ambulanta u Igalu biće ponovo otvorena kada ljekarima istekne obavezan period samoizolacije.
Izvor izjave: Radio Jadran

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN