• SVE VIJESTI

Vratite sekcije u škole! Uspjeh mladih pjesnikinja iz OŠ "Ilija Kišić"


Na šestom međunarodnom literarnom konkursu na temu "Lepo je voleti", Dječijeg kulturnog centra Beograd učenice VIIa razreda OŠ ,,Ilija Kišić“ iz Zelenike, Anđela Šestović je osvojila treću nagradu a Milica Radulović pohvalu. 
Literarna sekcija ,,Početak“, kojom rukovodi mentorka Tamara Komar, od stručnog žirija nagrađena je grupnom diplomom. Ovogodišnji konkurs bio je posvećen pjesniku Miroslavu Miki Antiću a tema je bila - ljubav!

Kako saopštavaju iz OŠ "Ilija Kišić", Anđela je pisala o lakoći djeteta da voli i daruje ljubav, a Milica o nemirima prve đačke ljubavi sa kojima se nije uvijek baš jednostavno nositi. Njihove pjesme će biti objavljene u elektronskom časopisu nazvanom po najdražem dječijem pjesniku – Jovanu Jovanoviću Zmaju.

Posebno ističu da članovi literarne grupe ,,Početak“ postižu zapažene rezultate, ali je ovo prvi put da im se oda priznanje kao kolektivu sastavljenom od djece koja vole da pišu. To je važno istaći jer je na čelu žirija bio istaknuti dječiji pisac Slobodan Stanišić, a manifestacijom je rukovodila urednica edukativnih programa DKCB, Vesna Krnjajić. 

Čestitke mladim pjesnikinjama uz želju i poruku da se mnoge, nekada vrlo značajne, sekcije ponovo trebaju vratiti u škole.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN