• SVE VIJESTI

Za Herceg Novi i dalje važe iste mjere. Škole ne rade do 1.aprila


Na današnjoj press konferenciji IJZ CG i Ministarstva zdravlja 
epidemiološkinja Marija Božović podsjetila je da je lokalna uprava u Herceg Novom preko operativnog štaba obaviještena da su epidemiološke mjere u Herceg Novom popuštene od subote, 20. marta a to je objavljeno i u Službenom listu.
"Građanima Herceg Novog je dozvoljeno kretanje do 21 čas, rad prehrambrenih, ali i svih drugih prodavnica do 20 časova. Zatvoreni su ugostiteljski objekti i nema izlaska i ulaska u grad, osim uz potvrdu." – dodala je dr Božović.
Božović je saopštila da će sve vaspitno-obrazovne ustanove u Crnoj Gori biti zatvorene do 1. aprila, a do tada neće biti totalnog zaključavanja.
Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da svi žele da se što prije smanji broj novozaraženih i apelovao na građane da se što više pridržavaju mjera jer, kako je rekao, zatvaranje nije samo zatvaranje ekonomije, već i cijelog društva“.
"Ovo nije borba Vlade, već svih nas i borba u kojoj nema podjela. Smatramo da će ova sezona, koju projektujemo na 55-60 odsto realizacije biti takva, kakvu je projektujemo. Vlada je spremna da radi u saradnji sa državnim organima, a cilj je da se vakciniše do 400.000 stanovnika." - rekao je MIlatović i najavio da će u narednih par dana stići tranša iz ugovorenih ruskih vakcina, a sredinom aprila velika dodatna tranša od 200.000 ruskih vakcina. 
"Ugovoreno je i 200.000 kineskih vakcina koje treba da stignu 20. aprila. Do kraja marta će stići oko 20.000 vakcina iz Kovaks inicijative, od 40.000 opredijeljenih." - zaključio je ministar.
Što se tiče novih, strožih, mjera one su uvedene za opštine Berane i Šavnik, zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Kako je saopšteno, sinoć je pet pacijenata iz te bolnice transportovano u KCCG, a četvoro u Brezovik i svi su stabilnog zdravstvenog stanja.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN