• SVE VIJESTI

Danka Kovinić nije osvojila Čarlston, ipak “skočila” za 26 mjesta na WTA listi. Čestitali predsjednik i gradonačelnik


Najbolja crnogorska teniserka, Novljanka Danka Kovinić plasmanom u finale turnira u Čarlstonu, u kojem je poražena od Veronike Kudermetove, postigla je veliki skok na WTA listi od čak 26 mjesta čime se našla na 65 poziciji liste najboljih teniserki svijeta.

Kovinić je sada u konkurenciji za odlazak na Olimpijske igre (OI) u Tokiju ovog ljeta na koji će plasman obezbijediti 64 teniserke s tim što najviše četiri igračice mogu da predstavljaju jednu zemlju. Da li će kovinić otići na OI sa sigurnošću će se znati  7. juna.

Najbolji plasman Kovinić u karijeri bilo je 46 mjesto na WTA listi u februaru 2016 a te je godine učestvovala na OI u Riju.

Iako nije osvojila turnir u Čarlstonu čestitke ipak stižu i to od predsjednika Đukanovića koji je na swom Twitter nalogu napisao: „Čestitke i podrška našoj Danki Kovinić na izuzetnom ličnom i uspjehu crnogorskog tenisa. Plasman u finale prestižnog teniskog turnira iza kojeg stoji vrijedan rad i odricanje, rezultat je za poštovanje. Bravo Danka! Tvoje postignuće i predstavljanje Crne Gore podsticaj je i primjer svim mladim sportistima."

Čestitku je uputio i gradonačelnik Katić putem svog tviter naloga uz poruku: „Vjerujem da je ostvareni rezultat na turniru u Čarlstonu samo uvod u još bolje rezultate u nastavku sezone“.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN