• SVE VIJESTI

Dom zdravlja: Pojačati kontrole. Opet raste broj oboljelih. Političari gaze zakon i krše mjere


Rukovodstvo Doma zdravlja Herceg Novi ponovo je danas zatražilo pojačanu kontrolu policijskih i inspekcijskih nadzora, prvenstveno nošenja maski i apelovao na striktno sprovođenje mjera zaštite od širenja korona virusa.

Naime, u Domu zdravlja, ponovo svjedoče porastu interesovanja za testiranje na COVID-19, a od prošle sedmice bilježe i duplo veći broj novooboljelih nego u neposrednom prethodnom periodu.

U saopštenju se posebno ističe da dio političkih subjekata koji učestvuju u izbornom procesu ne poštuju minimum zakonske obaveze zaštite od opasne zarazne bolesti a određeni ugostiteljski objekti su trenutno mjesta masovnog i nekontrolisanog okupljanja. Kao temeljna zdravstvena ustanova koja nosi ubjedljivo najveći dio tereta na suzbijanju COVID epidemije iz Doma zdravlja izražavaju bojazan od mogućeg novog rasta obolijevanja.

Da političari i aktivisti političkih partija krše mjere može posvjedočiti svako ko ovih dana makar i na brzinu prolazi kroz grad. Na štandovima političkih partija maske su rijetkost, a ukoliko se i nose - nose se nepravilno. Ako znamo da upravo ti štandovi privlače ljude kao i da sami aktivisti uspostavljaju veliki broj kontakata, onda je zabrinutost Doma zdravlja potpuno opravdana. Osim aktivista koji su "na udaru", političari, vjerovatno u borbi za glas, maske gotovo i ne nose čime pružaju zaista loš primjer i prećutno pozivaju građane na neodgovornost umjesto da upravo oni budu svjetli primjer i uzor, što je njihova dužnost koju su, vrlo vjerovatno - zaboravili.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN