• SVE VIJESTI

I dalje na snazi zabrana međugradskog saobraćaja. Ulazak iz okolnih zemalja bez ikakvih uslova


Na današnjem pressu Ministarstva zdravlja saopšteno je da za Herceg Novi ali i Crnu Goru i dalje ostaju na snazi zabrane međugradskog saobraćaja i ograničavanje kretanja od 22:00 do 05:00.

Saopštene su i nove mjere među kojima su i ta da se svim maturantima omogućava redovno pohađanje nastave u školama, a od 12. do 16. aprila omogućava se redovan rad vrtića, škola i fakulteta i to u Ulcinju, Bijelom Polju, na Cetinju i u Baru, dok je u našem gradu ta mjera na snazi još od ranije.

Kada su u pitanju mjere na nivou države, epidemiolog Radica Raičević rekla je da se od subote, 10. aprila omogućava boravak u parkovima i javnim površinama za rekreaciju i sport.

Takođe, od 10. aprila luke će ponovno biti otvorene za prijem kruzera i njihovih putnika. 

Što se tiče uslova za ulazak stranaca, njima je potreban negativan PCR test izdat od registrovane laboratorije ne stariji od 72 sata ili pozitivan rezultat serološkog testa – antitijela klase IgG, takođe izdat od registrovane laboratorije i ne stariji od 30 dana. Stranci mogu ući i ako imaju dokaz da su vakcinisani drugom dozom vakcine najmanje 7 dana izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove. 

Crnogorski državljani i državljani Srbije, Hrvatske, BiH, Kosova i Albanije mogu u zemlju ući bez ikakvog uslovljavanja.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN