• SVE VIJESTI

Koncesionar navodi: Sanacija kod Kotobilja do sezone. Potrebna dopuna projekta



Dionica puta Meljine - Petijevići, kod Kotobilja koja se urušila još u januaru, trebala bi bitiu sanirana do početka ove sezone. Tako makar obećava koncesionar - firma Univerzal Monte.

Zašto posao nije gotov u roku koji je bio još početkom marta, u saopštenju koje su izdali, objašnjavaju da su za nastavak radova neophodna detaljna geotehnička ispitivanja.

Kako se precizira, tokom postavljanja šipova uvidjeli su da se teren na kojem su planirani šipovi pomjera te je potrebno da projektant izvrši određene dopune u projektu kao i da se sa geotehničkim ispitivanjima koji bi trebali trajati oko 3 nedjelje, već počelo. Istraživanja izvodi firma „Geotehnika Montenegro“,

iU saopštenju Univerzal Monte ističe se da je prioritet na kvalitetu izvedenih radova i trajna sanacija oštećenja puta na Kotobilju, ali i pored svega toptimistično navode da je trenutni plan da to bude prije početka ljetnje turističke sezone i dodaju da i pored toga što se saobraća jednom trakom, saobraćaj se obavlja bez većih gužvi.

Podsjetimo, u izgradnju puta je uloženo oko 18,5 miliona eura a od 2008 se naplaćuje putarina. Sami kvalitet čitave dionice od 12,5 km je loš te se gotovo od samog početka dešavaju problemi koji traže veće sanacije.  Nedavno je konačno pokrenuto pitanje ukidanja naplate putarine koja bi se, prema optimističnim najavama, mogla ukinuti do ovogodišnje sezone.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN