• SVE VIJESTI

Ministarka zdravlja apelovala: Zatvaranje i stub srama za one koji krše mjere


Kreće li pokušaj stavljanja na stub srama ugostiteljskih objekata u kojima se krše mjere? Tako bi u najkraćem moglo glasiti razmišljanje o apelu koji je Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović uputila Upravi policije i Upravi za inspekcijske poslove u kojem je tražila od njih da od danas, 3. aprila, pojačaju inspekcijski nadzor u dijelu praćenja poštovanja mjera.

Kako su naveli iz Ministarstva zdravlja, ministarka od inspektora traži slijedeće:

- da fotografišu ugostiteljske objekte u kojima se krše mjere, potom

- da te slike proslijede Operativnom štabu Ministarstva zdravlja i 

- da momentalno, u skladu sa nadležnostima - isprazne te lokale, nakon toga naprave zapisnik i podnesu krivičnu ili prekršajnu prijavu, u zavisnosti od situacije.

Ona je poručila da očekuje početak pravog rada inspekcija i kažnjavanje za primjer a o svemu će se, ponaosob, obavještavati mediji. 

"Žao mi je što pristupamo rigoroznom koraku, ali nema druge. Nije u redu da građani koji se pridržavaju mjera, ispaštaju zbog onih koji, rugajući se svima nama, naočigled cijele zemlje izigravaju „silu“ i prolaze nekažnjeno. U zavisnosti od uspjeha ove akcije, zavisiće i naša buduća svakodnevica" - rekla je ministarka i istakla da je broj novozaraženih i dalje u padu te da smo jedina zemlja u regionu u kojoj se broj novozaraženih smanjuje.

Nema sumnje da će ova akcija, ako zaživi, ponovo doliti ulje na vatru i podijeliti javnost na dobro staro "ZA" i "PROTIV". Šta Vi mislite o svemu?

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN