• SVE VIJESTI

Obustavljena sanacija kod Kotobilja - trakavica "Meljine-Petijevići" ide dalje


Trakavica oko tragedije od puta Meljine-Petijevići ide dalje. U današnjoj "epizodi" saznajemo da je trenutno sanacija puta iznad Kotobilja obustavljena, a prvobitno planirani rok za završetak radova do kraja marta je probijen.

Radovi su obustavljeni do usaglašavanja projekta sanacije, pa mehanizacija kompanije Briv construction nije na terenu te se njen povratak očekuje nakon usaglašavanja projekta.

Koncesionar "Univerzal Monte" uvjerava da će sanacija biti gotova do početka ljetnje turističke sezone a, kako objašnjavaju u saopštenju dostavljenom lokalnim medijima "s obzirom na stanje na terenu koje je iziskivalo hitnu sanaciju, kompanija Univerzal Monte nije bila u mogućnosti da radi geološka ispitivanja, već je projekat urađen shodno dokumentaciji po kojoj je građen put Meljine – Petijevići." 

U saopštenju dalje navode da se prilikom postavljanja šipova pokazalo stvarno stanje na terenu, pa su dokumentaciju od izrađenih šipova poslali projektantu, Građevinskom fakultetu u Beogradu, kako bi projekat usaglasili sa stvarnim stanjem na terenu, zbog bojazni da se teren nije promijenio usljed osovinskog opterećenja puta, dosadašnjih sanacija i uticaja podzemnih voda. Ugrađeni šipovi su u redu i obavljaju svoju funkciju, dok je stanje na terenu promijenjeno usljed uticaja podzemnih voda.

Kako zaključuju, projekat predviđa dvije faze: prva faza je ugradnja 64 šipa, dok je druga faza izrada drenaže za podzemne vode.

Ne treba posebno podsjećati, ali ipak ćemo to učiniti još jednom, da ovo nije jedina "nestabilna" dionica. Skoro čitav put ima problema i bukvalno svako malo iskrsne neki novi. Ne treba biti ni profesionalac pa da se zapitamo da li je projekat uopšte urađen kako treba? Ako jeste, da li je put urađen po projektu? A putarina se i dalje naplaćuje... Šta li ćemo gledati u narednoj epizodi "Slom puta Meljine-Petijevići"?

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN