• SVE VIJESTI

Održan protest "Zaštitimo našu djecu". Odaziv jako slab, ali poruka jaka


Širom Crne Gore danas su održani protesti protiv nedovoljne zaštite djece, organizovani putem društvenih mreža. Protest je održan i u Herceg Novom, ali - kao i da nije jer se okupio jako mali broj roditelja sa djecom i građana.

"Okidač" ovih protesta je nedavna obljuba devetogodišnje djevojčice u Podgorici koja je užasnula javnost. 

Kako je pisalo u poruci koja je kružila društvenim mrežama a kojom se pozivalo na protest, građani žele da se djeca zaštite od pedofila i silovatelja, pooštravanje zakona, formiranje registra pedofila... 

Simbol protesta, a to je bio i uslov koji se tražio od učesnika, bili su plišane igračke koje su ostavljane na stepeništu ispod Sat kule, uz poruke bijesa, zabrinutosti, podrške žrtvama, roditeljima...

Ono na čemu se posbno insistiralo je da ni jedan političar, čak ni u svojstvu građana ne dođe na proteste jer, kako stoji u poruci, neće skupljati poene na tome.

Skup je protekao mirno, ispoštovane su epidemiološke mjere a nadgledali su ga pripadnici CB Herceg Novi, iako bi se moglo reći da i nije bilo potrebe za tim jer su Novljani, nažalost, pali na ovom ispitu. Učesnici protesta mogli su se nabrojati na prste a ako se izuzmu ljudi koji su čekali u redu za ulazak u banke, onda je brojka još sramnija.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN