• SVE VIJESTI

Partijama najviše 30.407,50 € iz budžeta. Da li se to moglo pametnije utrošiti?


Politički subjekti, kako se trendovski nazivaju, u ovoj kampanji moći će da potroše najviše 30.407,50 eura, što je 0,25% tekućeg budžeta opštine koliko propisuje zakon. - Rješenje je to koje je donijela Agencija za sprječavanje korupcije o visini iznosa sredstava koje politički subjekat može da utroši za finansiranje izborne kampanje za izbore odbornika na predstojećim lokalnim izborima.

U objašnjenju ASK se navodi da, kako se za izbornu kampanju iz opštinske kase opredjeljuje 30.407,50 €, to je ujedno i limit troškova za kampanju po političkom subjektu i dodaje da će, Vodeći računa o transparentnosti, kredibilitetu i legitimitetu izbornog procesa, Agencija kontrolisati troškove političkih subjekata u kampanji, vršiti suštinku kontrolu njihovih aktivnosti, a posebno kontrolisati sredstva prikupljena iz javnih kao i privatnih izvora, u skladu sa Zakonom.

Ali, nije problem u ASK, problem je na šta uopšte odlazi taj novac. A troši se nemilice. Po cijeli dan štandovi sa materijalima, pompezni spotovi, obilasci, aktivisti... kampanja agresivna a to košta. Da li će biti u okviru predviđenog vidjeće se kad se podvuče crta. Koliki će efekat svega toga biti, vidjeće se 9.maja. A da li se novac mogao pametnije utrošiti, apsolutno da, na primjer za liječenje nekog djeteta, pomoć za nekoliko samohranih roditelja, socijalne slučajeve... ima pregršt mogućnosti, ali uzalud kada je sebičnost, interes i bahatost svakom političaru na prvom mjestu.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN