• SVE VIJESTI

Potraga za Kiarom intezivno traje. Uključuje se sve više službi i građana


Potraga za osmogodišnjom djevojčicom Kiarom nestalom u kotorskom naselju Kavač koja je počela sinoć, nastavljena je i danas sa sve većim brojem ljudi.

Kako je saopšteno iz Službe zaštite i spašavanja Kotor, djevojčica govori engleski jezik, u trenutku nestanka je šetala psa rase Pointer. Oni su zamolili mještane okolnih naselja da upale svijetla u dvorištima i obrate pažnju.

U potrazi su angažovane sve raspoložive vatrogasne ekipe Kotora i Tivta a potrazi se priključuje sve više građana, dobrovoljaca, volontera... Pomoć je stigla i iz herecgnovske Službe koja je u potragu na terenu uključila psa trsgača Reksa. Uključena su i dva termo-drona, ali sve je za sada - bez rezultata.

Istovtremeno, na društvenim mrežama šire se Kiarine fotografije i apeli za pomoć a porodica moli sve koji primijete Kiaru da dojave policiji ili službi spasavanja, na brojeve 122 ili 123.

Posebno treba skrenuti pažnju da su se počele pojavljivati i lažne informacije. Tim povodom, javnosti se obratio Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić koji je, nakon pojedinih informacija koje su kružile društvenim mrežama, da je potraga bila prekinuta tokom noći, pozvao sve da se uzdrže od plasiranja neprovjerenih informacija i izrazio nadu da će se akcija uspješno završiti. 

Prema riječima komandira opštinske Službe zaštite i spašavanja Kotor Maksima Mandića, u potrazi za osmogodišnjom djevojčicom Kjarom, potraga traje od juče od 19 časova. On dodaje da je ogroman dio terena pretražen, ali nažalost još uvijek nemamo informaciju gdje bi djevojčica mogla da bude. 

"Tražimo na osnovu informacija koje dobijamo. Imamo pozive sa svih strana na pomoć. Možemo da se oslonimo i na Mornaricu i na policijske snage i službe zaštite iz regiona, iz Budve… Svi daju sve od sebe da se pronađe djevojčica." - rekao je Mandić za Radio Tivat.

U nadi da će ova potraga sretno završiti, objavljujemo fotografiju nestale djevojčice i pridružujemo se molbi za pomoć. Ako imate bilo kakvu informaciju, odmah se obratite policiji ili vatrogascima na brojeve:

- 122 - Policija ili

- 123 - Vatrogasci

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN