• SVE VIJESTI

Preskupi kilometri katastrofalnog puta - Kod Kotobilja opet urušen dio


Nema sreće sa vjerovatno najskupljim kilometrima magistrale u regiji. Od kada je završen 2007, počeli su problemi tako da nije iznenađenje ni najnoviji u nizu. Naime, u mjestu Kotobilj put nije bezbjedan za prolazak jer je, vjerovali ili ne, kiša odnijela nasuti pijesak. Da nije žalosno, možda bi čak bilo i smiješno. 

Iako su iz kompanije Univerzal Monte 27. februara najavili početak sanacije koju bi trebala izvoditi firma Briv Construction, iz MZ Kameno za lokalni javni servis kažu da na gradilištu radnika nema već 15 dana.

Prema riječima predsjednika MZ Kameno, Gorana Stanovčića, radnici su radili 10 dana, a prema njegovim saznanjima, šipovi koje su postavili se krive dok teren i dalje tone što potvrđuje činjenjica da nema ni druge trake. On kaže da je zvao direktora Univerzal Montea, koji mu je rekao da će angažovati firmu Fortis Mont da se sve upristoji. 

"Molio bih nadležne institucije da reaguju i da počne nešto da se radi i da se put održava, kako bi se moglo normalno prolazaiti." – apeluje Stanovčić. 

Problem, kako sa ovom dionicom, tako i sa velikim dijelom samog puta postoji već godinama, praktično od izgradnje. Svako malo neki dio "sklizne", asfalt je lošeg kvaliteta, sve se popravlja po sistemu "pljuni pa zalijepi". Ali se zato putarina redovno naplaćuje poput onih na autoputu sa 4 trake. Ko god dolazi iz pravca BiH, a čak je u nekoliko navrata među njima bila i ekipa vrlo gledane i uticajne emisije "SAT" iz Srbije, ne mogu se čudom načuditi za šta se uopšte plaća putarina. Sve to upućuje na sumnju da je neko nešto sa nekim "smutio", tim više jer se za toliki novac veliki dio problema i mogao i trebao rješiti. Ako već nije, onda je zaista krajnje vrijeme da se putarina ukine, jer osim što je užasno loša reklama i čisto bacanje para, budi sumnju na manipulacije.


Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN