• SVE VIJESTI

Tim za zaštitu i spašavanje: Pridržavajte se mjera tokom praznika. Na dan izbora izbjegavati okupljanja


Na danas održanom sastanku opštinskog tima za zaštitu i spašavanje akcenat je stavljen na važeće mjere i njihovu primjenu. Radi očuvanja zdravlja građana tokom praznika, tim je usvojio nekoliko zaključaka:

Najprije je građanima upućen apel da se pridržavaju epidemioloških mjera ali i da pristupe masovnoj vakcinaciji koja se očekuje početkom maja, da bi, kako je rečeno, početak sezone grad dočekao sa stabilnom epidemiološkom situacijom.

Poručeno je da će u narednom periodu biti intenzivirana inspekcijska kontrola ugostiteljskih i trgovinskih objekata u cilju poštovanja mjera: nošenja zaštitne maske, poštovanja distance od 2 metra između stolova i maksimum 4 osobe za jednim stolom. Inspekcije će vršiti Uprava policije, Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora i Uprava za inspekcijske poslove.

Odlučeno je i da se od IJZ CG i Ministarstva zdravlja traži zabrana izvođenja muzičkog programa uživo u ugostiteljskim objektima, sa trajanjem do 10. maja, u susret praznicima i lokalnim izborima 9. maja, a kada je već o izborima riječ, apelovano je i na političke subjekte i aktiviste da se svi strogo pridržavaju propisanih epidemioloških mjera kao i da se tokom izbornog dana 9. maja izbjegnu okupljanja u izbornim štabovima i da rezultate tokom izborne noći sačekaju u svojim domovima.

Još jedna od zabrana koju će Opštinski tim zatražiti od IJZ i Ministarstva zdravlja, biće i zabrana održavanja utakmica i treninga u narednih 15 dana do poboljšavanja epidemiološke situacije a sve u koordinaciji sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

Pored gradonačelnika Katića, predsjednika skupštine Opštine Nikole Samardžića i potpredsjednice Opštine Vesne Samardžić, na sastanku su učestvovali i direktor Doma zdravlja dr Goran Komar, epidemiološkinja DZ Stefa Glušac, Glavna sanitarna inspektorka Karmela Mujičić, direktorica Bolnice Meljine dr Olivera Elez, načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Bošković, načelnik Centra bezbjednosti Herceg Novi Predrag Žižić i Momčilo Badnjar iz Uprave za inspekcijske poslove.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN