• SVE VIJESTI

Vakcinacija i u Institutu. Do sada 1600 vakcinisanih

Foto: Hercegnovska svaštara

Danas će biti definisani novi punktovi za imunizaciju i broj dodatno angažovanog medicinskog osoblja a u toku dana se očekuje i posjeta stručnog tima iz Podgorice sa osobama koje pružaju tehničku potporu procesu imunizacije.

Rukovodstvo Doma zdravlja predlaže da punkt bude u starom dijelu Instituta, a čiji bi i dio kadra bio angažovan kao ispomoć.

V.d. direktora Doma zdravlja dr. Goran Komar kaže i da će u Herceg Novom i nekim drugim obližnjim opštinama biti definisani punktovi za proširenu masovnu imunizaciju i dodaje da se nije čekalo već su kontaktirali ustanove koje bi mogle pomoći, najprije Institut Dr. Simo Milošević, uzimajući u obzir njihovu uključenost tokom čitavog procesa i špica epidemije, kao i da su jedno vrijeme djelovi Institura bili karantin, a kasnije je i otvorena dnevna kovid ambulanta za pružanje terapija obolejlim od kovida po preporuci ljekara Doma zdravlja.

Komar kaže da je odziv za vakcinaciju AstraZenekom solidan i već poručuju nove doze te iznosi podatak da je na području opštine vakcinisano 1.600 građana.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN