• SVE VIJESTI

Vakcinisano 1300 građana. Dodatni punktovi slijedeće sedmice

Foto: Hercegnovska svaštara


Od početka imunizacije u Herceg Novom je vakcinisano 1300 građana, saopštio je dr Goran Komar, v.d. direktor Doma zdravlja za lokalni javni servis i dodao da je počela i vakcinacija starijih od 65 godina.

On je dodao i da se, po potrebi, vakcinacija obavlja i u kućnim uslovima a odziv građanstva je solidan. 

"Završli smo prve prioritetne grupe i sve je proteklo prema planu." - rekao je Komar i dodao da su za sada revakcinisani zdravstveni radnici i kategorije preko 75 godina. 

Dom zdravlja HN je dobio 700 doza vakcine Astra Zeneka a revakcinacija tom vakcinom obavlja se poslije četiri sedmice. Količina ima dovoljno a očekuje se dolazak još doza.

Dr Komar je apelovao na građane da poštuju mjere koje su na snazi kako ne bi došlo do ponovnog pogoršanja epidemiološke situacije ali i na inspekcije da pojačaju nadzor poštovanja samoizolacije oboljelih i njihovih kontakata, kontrolu objekata kojima je rad sada dozvoljen i opštih mjera koje su na snazi.

Za sada se imunizacija obavlja jedino na punktu u Domu zdravlja ali Koordinacioni tim za organizaciju vakcinalnih punktova slijedeće sedmice će formirati dodatne punktove u svim opštinama u Crnoj Gori čime će se stvoriti uslovi za vakcinaciju pet hiljada ljudi dnevno.

Koordinacioni tim za organizaciju vakcinalnih punktova na čelu sa direktorom Doma zdravlja Podgorica dr Danilom Jokićem obilaziće Crnu Goru i organizovati punktove u opštinskim halama tako da će se punktovi izmjestiti iz Domova zdravlja te će se proces imunizacije ubrzati čim budu dostupne velike količine vakcina.

Prema najavama ministarke zdravlja, 20. aprila očekuje se veći kontingent vakcina i tada bi trebalo da počne masovna vakcinacija. Najavljen je dolazak oko 200.000 Sinofarm vakcina, 40.000 Sputnjik V vakcina, kontingent vakcina Astra Zeneka i Fajzer.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN