• SVE VIJESTI

(VIDEO) U luci Ploče zaplijenjeno rekordnih 574 kg kokaina


U luci Ploče zaplijenjena je rekordna količina kokaina - 574,8 kg, saopštila je na konferenciji za novinare Dubrovačko-neretvanska policijska uprava. Pošiljka se nalazila u konstrukciji kontejnera sa bananama.

Kokain je otkriven redovnom kontrolom carinika i policije a, kako je saopšteno na pressu, kokain niko nije preuzeo. Iako vrijednost nije saopštena, neslužbene informacije kažu da bi na tržištu ova droga mogla koštati 57 miliona eura. 

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, rekao je da su policijski službenici sarađivali s Uredom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, ali i Carinskom upravom, odnosno Jedinicom za mobilne službe Dubrovnik. On nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje da li je bilo saradnje s američkom policijsko-obavještajnom agencijom za suzbijanje droge i FBI-em.

Voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica rekao je kako je utvrđeno da droga nije namijenjena domaćem tržištu već susjednim državama zbog čega se nastavlja istraga. On je pojasnio da se zapljene češće događaju u luci Ploče jer se radi o teretnoj luki a takvi slučajevi za teretne luke nisu neuobičajeni.

Pero Perić, voditelj Jedinice za mobilne službe - Carina Dubrovnik, dodao je da je u toku postupak nabavke mobilnog rendgena.

Od kraja januara, u tri navrata, zaplijenjeno je oko 700 kilograma kokaina a uhapšeno je osam osoba.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN