• SVE VIJESTI

Zabrana rada ugostitelja na Ustavnom sudu


Da li su mjere neustavne? Ako se pita NVO “Ugostitelji Crne Gore” - da. Oni će, naime, Ustavnom sudu podnijeti inicijativu za ocjenu ustavnosti mjera zabrane rada ugostiteljskih objekata donijetih u cilju suzbijanja korona virusa.

Kako se navodi u saopštenju tog udruženja, po ugledu na pojedine zemlje regije i EU tražiće ocjenu Ustavnog suda da li su ugostiteljima tim mjerama bila ugrožena osnovna ljudska prava. 

"Smatramo da su mjere, koje su povremeno od marta prošle godine na snazi, suprotne Ustavu zbog čega smo na rubu egzistencije bez adekvatne podrške države kao što to radi većina zemalja Evropske unije i to upravo onih čija privreda ne zavisi od turizma i ugostiteljstva kao što je slučaj sa Crnom Gorom." - navodi se u saopštenju NVO „Ugostitelji Crne Gore".

Oni ističu da im iskustva tih zemalja daju za pravo da kažu da su njihovi zahtjevi koje su dostavili Vladi opravdani i zasnovani na realnim osnovama.

Prema podacima kojima raspolažu, pad prometa u sektoru ugostiteljstva i hotelijerstva je od 70-90% a bez posla je u ovim sektorima od marta prošle godine ostalo više od 8.000 ljudi, zato pozivaju sve proizvođače da im se pridruže kako bi zajedničkim djelovanjem potvrdili da su ugostiteljstvo i turizam pokretačka snaga domaće privrede.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN