• SVE VIJESTI

Akcija "Motocikl" - kazne za 76 a iz saobraćaja isključeno 46 motociklista

Foto: Hercegnovska svaštara

Od 1 do 3. maja, službenici Uprave policije provodili su akciju "Motocikl", imajući u vidu da se u proteklih nekoliko dana dogodilo više saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motociklisti kao i da je evidentno pojačano prisustvo ove kategorije učesnika u saobraćaju.

Cilj akcije je bio pojačana kontrola ove kategorije učesnika u saobraću, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja a tokom akcije kontrolisan je 461 motociklista od kojih je zbog počinjenih prekršaja sankcionisano 76 a iz saobraćaja isključeno 46 motociklista. 

Kako preciziraju iz Uprave policije, najčešći registrovani prekršaji bili su: upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla registracija, vožnja bez zaštitne kacige i prekoračenje brzine.

U saopštenju ponovo apeluju kako na motocikliste tako i na sve učesnike u saobraćaju, imajući u vidu da su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija, da svoje ponašanje prilagode uslovima i stanju na putu, i da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Dodaju i da će i u narednom periodu kroz preventive ali i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju u cilju smanjena broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN