• SVE VIJESTI

EPCG: Računi za maj redovnim platišama niži za 13 %

Foto: Hercegnovska svaštara

Konačno i neko sniženje usluga. Vijest stiže iz EPCG u vidu umanjenja računa za struju za maj, za redovne platiše, za 13 %. Najavio je ovo predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović i dodao da oakšice očekuju i penzionere i građane koji se nalaze na Birou rada.

On je za TV A1 rekao da će penzionerima, koji imaju primanja ispod 222 eura i građanima koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, računi biti umanjeni za 40 %, a što je početkom maja i najavljeno u okviru paketa mjera Vlade za podršku privredi.

“Svi građani koji do 31. maja budu izmirili račune za struju dobiće popust od 13% i to na sve stavke na računu“, naveo je Đukanović i pojasnio da je do sada samo EPCG davala taj popust što je na ukupnom računu iznosilo od pet do šest odsto.

„Sada će i Crnogorski elektrodistributivni sistem davati popust od 13 odsto, a slično očekujemo i od Crnogorskog elektroprenosnog sistema, tako da će majski račun urednim platišama biti umanjen za 13 odsto u odnosu na ukupan račun” - objasnio je Đukanović i dodao da se u narednom periodu može očekivati i dodatno sniženje cijene električne energije.

On je istakao da EPCG pokazuje odgovoran odnos prema potrošačima i najavio novi paket popusta za plaćanje struje na rate.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN