• SVE VIJESTI

Oprez! Inspekcija počinje da hara - na primorju do kraja maja 40 inspektora


Kako se navodi u planu Vlade, Uprava za inspekcijske poslove pojačaće inspekcijski nadzor u predsezoni u svim djelatnostima koje učestvuju u turističkom proizvodu Crne Gore, posebno na primorju. - prenosi agencija MINA i citira konstataciju iz dokumenta koji je usvojen na posljednjoj sjednici Vlade.

“U predsezoni će pojačani nadzor na primorju sprovoditi 40 domicilnih inspektora. Intenzitet, modeli i tačke nadzora biće prilagođavani okolnostima koje budu pratile period sezone, dok će posebna pažnja biti usmjerena na poštovanje epidemioloških mjera."

Nadzor će, kako se dodaje, realizovati inspektori iz primorskih opština, dok će po potrebi biti angažovane i ekipe iz drugih crnogorskih gradova, prenose Dnevne novine.

Rok za realizaciju, kako se dodaje, traje od 1. do 31. maja.

U kontrolu će biti uključeni turistički, tržišni, zdravstveno-sanitarni inspektori, Inspekcija rada, kao i ostale inspekcije.

Inspekcije će kontrolisati poštovanje obaveza u vršenju djelatnosti, posebno u ispunjavanju uslova koji se tiču registracije, odobrenja i prijave firmi koje se bave turizmom, ugostiteljstvom, trgovinom, zanatstvom, zdravstvenim i uslugama privređivanja igara na sreću”, navodi se u planu pripreme ljetnje turističke sezone.

Inspektori će kontrolisati i sanitarno-higijenske uslove, kao i zdravstvenu ispravnost vode za piće. - prenosi agencija MINA.

Zato oprez! Ne treba Vam kazna u ionako katastrofalnoj situaciji, a dobro znamo da se inspektori jako "obraduju" i jedva dočekaju kad nekog treba oderati.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN