• SVE VIJESTI

Povodom 21. maja: Velika proslava na Lovćenu. Kreće kampanja "Vječna bila zemljo mila"


Povodom 15 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore, velika proslava biće održana 21. maja na Lovćenu.

Predviđeno je da program počne u 13h na Ivanovim koritima, odakle će se u 14h iznositi zastave na Lovćen. Kolone iz gradova kretaće se isključivo novim putem preko Njeguša, kako bi se izbjegle saobraćajne gužve i kako bi druga traka bila slobodna. Parking mjesta su obezbijeđena.

"Viša je gora od gore, najviša Lovćen planina! Budimo dostojni svoje slobodarske tradicije! Proslavimo godišnjicu obnove nezavisnosti svoje jedine domovine! Vidimo se na Lovćenu - Jer volimo Crnu Goru!" - stoji u poruci kojom se najavljuje događaj.

Istovremeno, povodom 15. godišnjice samostalnosti, NVO Crnogorska kulturna mreža (CKM) počela je kampanju “Vječna bila zemljo mila” kojoj su tema spomenici podignuti u slavu heroja koji su položili svoje živote za slobodu Crne Gore. 

Kako dodaju, već je u više gradova postavljeno 50 bilborda sa porukama kampanje, dio će se voditi preko društvenih mreža a planiraju da neposredno pred 21. maj Crnoj Gori poklone pjesmu posvećenu ovom važnom datumu.

"U sklopu programa obilježavanja jubileja organizovaće se i prateće akcije o kojima će javnost naknadno biti obaviještena, kao i o detaljima centralne aktivnosti. Pozivamo korisnike društvenih mreža da šeruju poruke kampanje i tako daju doprinos da se podigne svijest o značaju jubileja koji Crna Gora obilježava”, poručuje se u saopštenju CKM-a.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN