• SVE VIJESTI

Skupština CG usvojila kažnjavanje za nenošenje maski. Od oktobra dječiji dodatak. Povećana minimalna zarada


Skupština Crne Gore na današnjem zasjedanju podržala je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojim je, između ostalog, predviđeno i povećanje novčanih kazni. Tako je za nenošenje maske, prema ranijim preciziranjima ministarke zdravstva Jelene Borovinić Bojović, na otvorenom prostoru, odnosno čekanju u redovima, predviđena kazna od 30 eura za fizička lica, i čak do 30 hiljada eura za pravna lica.

Takođe su izmjenjena i rješenja po kojima se mogla izreći mjera zabrane javnog okupljanja na način što je predivđeno ograničeno javno okupljanje radi usklađivanja sa ustavnim određenjima kojima se jamči sloboda kretanja a precizirane su nadležnosti svih inspekcija, kao i komunalne policije. Inspektori će, prema novim izmjenama, imati pravo da u slučaju pronalaska nepravilnosti zatvore privredne objekte na tri dana a u slučaju ponavljanja i do 30 dana. - prenosi Pobjeda.

Pored ovoga, na današnjem zasjedanju, usvojen je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim se predviđa uvođenje dječijeg dodatka od 30 eura za djecu do šest godina starosti a primjena tog Zakona počeće od 1. oktobra. 

Usvojene su i izmjene Zakona o radu, koje predviđaju povećanje minimalne zarade sa 222 na 250 eura.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN