• SVE VIJESTI

Sram te bilo, bagro! - Uništen mural "More" na Toploj


Mural sa motivom mora i istoimenog naziva koji je oslikan u sklopu "Street-art-a" 2016-e godine na zidu pored hotela San rizort - uništen je do neprepoznatljivosti od strane, očigledno nekulturnog stvorenja, da ne kažemo vucibatine.

I dok se murali, kao umjetnost, u civilizovanom svijetu sve više cijene jer oplemenjuju životne i suvoparne - sive gradske prostore, kod nas - upravo suprotno. Od roditelja nevaspitani, nekulturni balavci, koji ne znaju šta bi od objesti, uništavaju trud nekoga ko ima talenat, želju i ljubav da uradi nešto lijepo u čemu ćemo svi zajedno uživati.

Očekivano, od nadležnih po ko zna koji put stižu samo suviše mlake "osude" od kojih nema apsolutno ništa, umjesto, da gospoda iz Komunalne rade svoj posao i aktivnosti usmjere u cilj obračuna sa objesnim balavcima i umjesto da se opštinskim odlukama konačno finansijski oderu ovakve štetočine jer, osim murala uništava se i javna imovina koju svi mi plaćamo.

Podsjetimo, mural je naslikala Beogradska umjetnica Jana Danilović, a isti je drugi put meta štetočina. Prvi je bio 2017 kada su po njemu ispisane poriuke i natpisi sramnog i neprimjerenog sadržaja, ali je tada, na inicijativu Sekretarijata za kulturu, saniran i vraćen mu je prvobitni izgled.

Nadamo se da će nadležni ekspresno reagovati i ovaj put ali i konačno krenuti da preduzimaju korake ka sankcionisanju štetočina u gradu kulture - ako se još uvijek sjećaju da je ovo grad kulture.


Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN