• SVE VIJESTI

Štrajk advokata odgodio 70% suđenja u Osnovnom sudu


Kako je saopštila portparolka Osnovnog suda u Herceg Novom, sutkinja Vesna Gazdić, oko 70% suđenja u Osnovnom sudu odlažu se u skladu sa odlukom Advokatske komore Crne Gore da stupe u štrajk i zakazuju za slobodan termin postupajuće sudije, dok će se suđenja redovno održavati u predmetima gdje stranke nemaju advokata.

U saopštenju Osnovnog suda navode kako smatraju da su ovakvim ponašanjem advokata umnogome stranke oštećene jer su uskraćene za adekvatnu pravnu pomoć:

„To se posebno ogleda u krivičnim pritvorskim predmetima gdje dolazi do povrede prava na odbranu kao i izvršnim predmetima, radnim i porodičnim sporovima koji po prirodi imaju karakter predmeta koji se rješavaju po hitnom postupku“, – stoji u saopštenju Osnovog suda Herceg Novi.

Nakon telefonskog razgovora sa predstavnicima Osnovnog suda, Zdravko Begović, predsjednik Advokatske komore, poručio je da će se takva situacija zadržati do ispunjenja zahtjeva advokata kojima je naloženo da ne ulaze u sudove, tužilaštvo i policiju i izuzetaka nema.

Podsjetimo, advokati štrajkuju od juče jer žele da budu izuzeti od elektronske fiskalizacije. Svim advokatima Advokatska komora Crne Gore naložila je da tokom obustave rada ne ulaze, niti borave u prostorijama sudova, tužilaštava, policije ili državnih organa po bilo kojem osnovu.


Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN