• SVE VIJESTI

U toku je izborna tišina - Konačno su ućutali ali samo do zatvaranja birališta


Istekom zadnjeg minuta petka, tačno u ponoć, nastupila je izborna tišina uoči lokalnih izbora koji se održavaju u nedjelju, 9. maja i za koje je, kako kažu nadležni, sve spremno.

Glasačka mjesta - njih 51, biće otvorena u 07:00 a zatvorena u 20:00, s tim da ukoliko birač pristupi glasanju a istekne 20:00 h, mora mu se omogućiti da glasa uprkos isteku vremena za zatvaranje biračkog mjesta.

Na ovim lokalnim izborima pravo glasa ima 25.590 Novljana a u novi saziv lokalnog parlamenta biraće 35, umjesto dosadašnjih 34 odbornika. Birački spisak za izbor odbornika na ovim lokalnim izborima zaključen je 28.04.2021.

Podsjetimo, iako već i ptičice na grani znaju, za glasove i rukovodeće funkcije u zgradi na Trgu Maršala Tita grčevito se bore jedna partija i pet koalicija:

- Novska lista –Naš grad, naš brod

- DPS-SD – Evropski tim za Herceg Novi

- Pravi Novi –Sloboda u našim rukama-Marko Milačić ( Prava Crna Gora  – Milan Zarić i Grupa građana Glas za naš Novi –dr Ljiljana Bojanić)

- Za budućnost Herceg Novog i Boke (DF, SNP i Radnička partija)

- Stevan Katić – Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi (Demokrate, Grupa građana Novi pobjeđuje, Demos, Partija penzionera, invalida i restitucije)

- Dr Dritan Abazović –Crno na bijelo –Može bokeški (GP URA, Bokeški forum, Bokobran, Civis i nestranačke ličnosti)


Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN