• SVE VIJESTI

Ukinuto nošenje maski na otvorenom. Kazne za čekanje u redu bez maske. Uslovi za ulazak u zemlju isti


Na najnovijem pressu Ministarstva zdravlja saopšteno je da se u Crnoj Gori od subote ukida obaveza nošenja maski na otvorenom gdje je moguće obezbijediti odstojanje od dva metra. Ova mjera će, kako je rečeno, važiti od 22. do 28. maja, međutim, prema riječima 
Državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, Borka Bajića, obaveza nošenja maske u zatvorenom ostaje na snazi, kao i sve ostale mjere.

On je rekao da bi uskoro trebale biti usvojene izmjene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

“Ukoliko izmjene budu usvojene, a prema najavama hoće, kažnjavaće se nenošenje maske prilikom čekanja u redovima ispred institucija, kao što su banke, pošte i slično”, objasnio je Bajić.

Na pressu je bilo riječi i o uslovima za ulazak stranih državljana u Crnu Goru koji, kako je saopšteno, nisu promijenjeni te i dalje državljani Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Rusije, Ukrajine i Bjelorusije, u Crnu Goru ulaze bez uslova.

“Svi ostali moraju da imaju negativan PCR test ili dokaz da imaju antitijela ili da su u cjelosti imunizovani makar sedam dana prije dolaska u Crnu Goru bilo kojom vakcinom protiv korona virusa." - saopštio je Bajić.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN